Trendspaning för 2017

november 15, 2016 Beverly Cummerata 0 Comments

Trendspaning smycken 2017Tillhör du en av de som gillar att bära smycken och accessoarer efter de rådande trenderna men vet inte hur eller vad? Oroa dig inte! Jag har gjort grovjobbet åt dig! Allt du behöver göra är att slappna av, läsa min blogg och låta dig inspireras.

90-talet fortsätter att influera

Under våren 2017 fortsätter vi att se en stor inspiration från 90-talet i smycken och accessoarer. Den klassiska chokern görs i modern tappning med rena och eleganta linjer. Du som gillar grunge och den mer avslappnade stilen kommer att glädjas åt ett stort utbud av spikar, nitar och läder. Det smycke du bär ska göra ett ”statement” och kunna säga något om din person, visa din personlighet och i vissa fall även avslöja vilka värderingar du har. Detta har många starka kvinnliga smycketillverkare tagit fasta på genom att starta varumärken och linjer helt avsedda för starka kvinnor! Feministsmycken har rent utav blivit en trend, och nu kan du bära kvinnosymbolen runt din hals, ringar med märken av knutna nävar eller jämlikhetstecken i örsnibbarna.

Go big or go home

Smyckesmodet fortsätter att vara vågat, modigt och utstickande. Stora och ovanliga stycken inköpta under denna höst kan med fördel sparas och återanvändas. Tunga och överproportionerade halsband bärs gärna över en tjock stickad tröja i vinter och bisarrt utformade ringar sätts på varje finger – ju fler desto bättre! Det viktigaste är att du väljer att klä dig i sådant som utmärker dina unika och personliga sidor. Modeexperterna menar att 2017 handlar om individualitet, och att våga uttrycka den.

Ovanliga material, symboler och former

Trendspaning smycken 2017Smyckesdesigners idag är än mer kreativa än förr. Man använder sig nu gärna utav ovanliga material så som textilier, till exempel tråd och ull, och stenar eller andra naturmaterial. Fortfarande gäller ett stort fokus på metalliska färger och material, men armbanden ska helst gå i silver.

De stora modehusen pushar för djärva linjer och uttryck som gärna får gå i färger som turkos, silver och röd. Djurmotiv så som ormar och elefanter är mycket populära och förekommer på många accessoarer, annars får det gärna vara etniska mönster eller förgyllda blom-motiv.

Utsmyckning mer än bara armband och halsband

Idag är det allt vanligare med piercingar av olika slag. Den möjligen snabbast växande trenden är töjningar i örat som kanske förr endast brukades användas av människor med en viss typ av stil. Nuförtiden ser vi en stor bredd och ofta i tjusiga utformningar.
Det kommer att bli en fantastisk och inspirerande smyckessäsong!

Previous Post

Next Post